zondag 1 augustus 2010

Yellowstone I

De dag begon vandaag grijs want de bewolking hing over de camping heen (we zitten in de bergen). Maar gelukkig trok die al snel op en toen we eenmaal in Yellowstone waren was het alweer prachtig weer. We hadden geluk want we spotten meteen een American eagle (een grote arend met een witte kop), edelherten die de weg over staken, en een kudde bisons! Yellowstone is een vulkanisch gebied en heeft een groot aantal geysers. We hebben er mooie wandelingen tussendoor gemaakt. Old Faithful is een geyser die elke 90 minuten 45 meter hoog kokend water de lucht in spuit.



Andere geysers spuiten wat minder en geven alleen maar stoom of opborrelend heet water. Rondom die heetwater poeltjes leven allerlei bacterien met verschillende kleuren wat mooie plaatjes oplevert! Het stinkt overal wel naar rotte eieren maar dat hadden we er voor over. Nikki heeft zich nog uitgeleefd in de souvenirship en heeft zo'n beetje alle petten gepast. Morgen nog een dag in Yellowstone. Dan overnachten we ook op een camping in het park.

2 opmerkingen:

  1. Hallo buren!
    Wat een ontzettende mooie verhalen en foto's weer! Geweldig om via internet even mee te kunnen genieten!! Hier in NL regent het alweer, jullie missen hier niks ;) wel zo fijn voor de tuin! Ella heeft het stokje weer van me overgenomen qua verzorging, geen bijzonderheden verder!!

    Geniet nog van de komende tijd daar!

    liefs van Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Caroline,
    Bedankt voor de goede zorgen! Mooi dat je de tuin geen water hebt hoeven geven. Hopelijk krijgen jullie toch ook nog wel het weer waar jullie recht op hebben!
    Groet, Corné, Lisette Silke en Nikki

    BeantwoordenVerwijderen